Home Book Job Solution Book Combine 5 Bank Officer Question Solution 2018

Combine 5 Bank Officer Question Solution 2018

আমাদের ফেইসবুক পেইজ

1202
0
Combine 5 Bank Officer Question Solution 2018

Combine 5 Bank Officer Question Solution 2018, provide by ziggasa.com. The Combine Bank Officer (General) exam question solution 2018 is available now. The Combine Bank  General Officer exam held on July 20, 2018 and MCQ Result has not Published yet. In this day, various exam was held as Sonali Bank Officer Cash, Titas Gas Assistant General Officer and so on. See the all recent exam question 2018 on ziggasa.com.

Combine 5 Bank Officer Question Solution 2018

See the Combine 5 Bank Officer Question Solution 2018 is given below. If you find a mistake of any single question, please contact with me and help to others. We provided more question solution like Government job, Non-government job and so on. Please stay with us and share our site to your social platform , Friends.

See here all Question Solution: Available Now, Please Like and Share.

আজকের সমন্বিত ৫টি ব্যাংক ও আর্থিক প্রতিষ্ঠানের MCQ পরীক্ষার প্রশ্নের সম্পূর্ণ সমাধান

১. যেটিকে বাংলা বর্গের যথাযথ ক্রম অনুসৃক দয়নি- র ল ব ম

২. শামখোল হলো-পাখি

৩. নিচের যে শব্দে ভুল্ভাবে ণ-ত্ব বিধান প্র্যোগ হয়েছে- আবর্তণ

৪. বিসর্গ সন্ধির একটি উদাহরণ- জ্যোতিরিন্দ্র

৫.আমি মরু-কবি গাহি সেই বেদে-বেদুঈনদের গান।  এখানে কাজী নজরুল ইসলাম আরো যে কয়টি যতিচিহ্ন ব্যবহার করেছিল- একটি (গান এর পরে , হবে )

৬. বিদেশী অব্যয়ের উদাহরণ হলো-

৭. নিচের যেটি সম্বন্ধ পদের বিভক্তি নয়- রা

৮. মধুপ যে সমাসের উদাহরণ- উপপদ তৎপুরুষ

৯. বাংলা বাক্যের আবাশ্যিক বৈশিষ্ট্য নয় – অপরিবর্তনযোগ্য পদ ক্রম

১০. পবেন্ধ রচনা ক্ষেত্রে শুরু থেকে শেষ পর্যন্ত সমতা বজায় রাখতে হবে- ভাবের

১১. হ্রেষা ও গুঞ্জন এবং নাদ এই শব্দ একই শ্রেণীভুক্ত কারণ প্রতিটিই – প্রানীর ডাক নির্দেশক

১২. অগ্নির একটি প্রতিশব্দ- পাবন

১৩. ওদন শব্দের অর্থ- ভাত

১৪. হরণ করার ইচ্ছা – জিহীর্ষা

১৫.উচিত কথায় মামা বেজার – এটি যে শ্রেণির প্রবাদ – সমালোচনামূলক

১৬. অনুবাদ সময় যে বিষয়ের প্রতি বিশেষ দৃষ্টি দেওয়া আবশ্যক- সরল ভাষা

English:

17. Unfortunately, their house_____while they were at the restaurant celebrating their anniversary.

ans: got burgled

18. Use the right from of verb: I had no difficulty (to find) their house although they had said that people often did.

ans: in finding

19. The synonym of ‘Ignite’ is –

ans: to set fire

20. If Elucidate : Clarity then –

ans: Illuminate : Light

21. Select the correct linking word: He should have spent all the weekend preparing for his test; he in fact just lay in bed watching videos.

ans: Whereas before ‘He’

22. Translate into English: চুন খেয়ে গাল পোড়ে, দই দেখলে ভয় করে।

ans: A scalded god fears cold water.

23. Find a synonym of the bold forced word: I’d like to initiate my argument with an anecdote whose significance will soon become apparent.

ans: preface

24. The correctly spelt word is –

ans: Schizophrenic

25. After the football match the crowd__out of the stadium into the nearest cafes and restaurants.

ans: poured

26. ‘Panacea’ means –

ans: cure-all

27. The best conjunction to link: i) No offence is intended ii) I think you haven’t understood the problem correctly.

ans: but

28. Change the form of voice: I was surprised to see that he had been beaten black and blue.

ans: It surprised me to see that he had been beaten black and blue.

29. The word ‘skedaddle’ is not related to –

ans: shroud

30. ‘When the evening is spread out against the sky like a patient etherized upon a table.’ – is an example of –

ans: personification

31. Change the form of speech: They said, “We cannot live without air.”

ans:They said that we cannot live without air.

32) The word ‘Gramineous’ comes from –

ans: Latin – Gramineus

 

গণিত সমাধানঃ

33. The values of p for equation 2x²-4x+p = 0 to have real root is-Ans=p ≤ 2

34. How many integers from 1 to 100 are divisible by 3 but not by 8? – Ans=29

35. If x is an integer and y = -2x-8, what is the least value of x for which y is less than 9? -Ans=-8

36. If x:y = 5:3, then (8x+5y) : (8x-5y)= ? Ans=11 : 5.

37. If a+1/a = 2, what is a³ + 1/a³? Ans= 2

38. If 10% of x is equal to 25% of y, and y = 16, what is the value of x?Ans= 40

39. If sinA + sin²A = 1, then the value of the expression (cos²A + cos⁴A) is ? Ans= 1

40. A pole casts a √3m long shadow on the ground at an elevation 60°, the height of the pole is -Ans= 3m

41. If the difference between the circumference and diameter of a circle is 90cm, then the radius approximately is –Ans= 21m

42. If the length of a side of a regular pentagon is 4cm, the area of the pentagon is approximately — Ans=27cm2  .

43. The height of an equilateral triangle with a side 2cm is –Ans=√3cm.  

44. The next number in the sequence 3, 4, 8, 17, 33 … is

Ans=58.

45. The second and third terms of a geometric series are 9 and 3 respectively. The fifth term of the series is —

Ans= 1/3 

46. If two fair coins are flipped, what is the probability that one will come up heads and the other tails?

Ans=1/2  

47. All possible three digit numbers are formed by 1, 3, 5. If one number is chosen randomly, the probability that it would be divisible by 5 is —

Ans=1/3   

48. The line perpendicular to y = x-2 is

Ans=2y=2x-5  

49.

50. nC1 + nC2 + nC3 + …. nCn = ?

Ans= 2ⁿ – 1 

51. The solution of the inequality |7-3x| < 2

Ans= 3 > x > 5/3

52. The difference in taka between simple and compound interest at 5% annually on a sum of Tk. 2000 after 2 years is —

-Ans=5

53. If 3x-7y = 0, and x+2y = 13, then y is –

Ans= 3

54. A&D
55. july 2061
56. 4

সাধারণ জ্ঞানঃ
57.12 Federal reserve bank.
58.25 Runs.
59.Family Planning is a human right.
60.U Thant.
61.Helvetia.
62.90%
63.BDBL
64.Than Luang.
65.38.
66.6.61%
67.Banderban.
68. অজ্ঞাতনামা।
69.Rmg Sector.
70.Ferdousi Mozumdar.
71.Sharpend Weapon.
72.Ahamed Jawad.

ICT:
73. A. An interpreter
74. B. 6 Digits
75. B. Dynamic RAM
76. C. An Address
77. B. 72
78. D. Theme
79. A. Providing security against unauthorized users
80. C. Ctrl+H

 

 ➡ Find General Officer Math Question Solution 2018

About Our Website:

Whether it’s a primary level or a university level, bank job or BCS exams, Ziggasa’s goal to help students or competitors build the skills and to get their dreaming-job. Our providing style is simple: We seek academic resources and advice from experts then stick to the basics by bringing you concise, actionable information so that students or competitors can use to build the skills required to crack and reach their dreaming-goals.

To provide the knowledge, academic information, inspiration and solutions needed to help students and job seekers succeed.

Ziggasa was founded in 2016 as a resource for students at all stages of their academic journey. Our site is focused exclusively on giving competitive exam advice, tutorials and tips. Ziggasa is owned by Sakhawat Hossain Sohel. Promotted by Nazim Uddin.

Contact us: 

If you want more information, so contact us with Facebook Fan Page as soon as possible. We are waiting for you! Or Email us following by our website’s Contact Page. Thank you for visiting here

এখানে কমেন্ট করুন